کارگاه روش تحقیق Q

معرفی دوره

خلاصه‌ای از آنچه باید در خصوص روش تحقیق  Q (کیو) بدانید.

روش تحقیق Q چیست؟

ابداع روش تحقیق Q به دهه‌ی ۱۹۳۰ میلادی بازمی‌گردد. زمانی‌که ویلیام استیونسون در جستجوی پاسخی برای سوال «چه چیز‌هایی اشخاص را منحصر به فرد می‌سازد؟» به شیوه‌ی پژوهشی جدیدی دست یافت که امروز آن را پیوندی میان شیوه‌های کمی و کیفی می‌دانند.

در کارگاه روش تحقیق Q خواهیم گفت تحلیل آماری به روش Q، پژوهشگر ابتدا ادراکات و عقاید فردی را شناسایی و طبقه‌بندی کرده و سپس گروه‌های افراد را بر اساس اطلاعات حاصل از این طبقه‌بندی تعریف می‌کند. در نتیجه‌ی بهره‌گیری از مراحل تعریف شده در این شیوه، پژوهشگر می‌تواند ذهنیت افراد و الگوهای فکری آنان نسب به موضوعات موردبررسی‌اش را آشکار سازد. با این اوصاف درمی‌یابیم که چرا این شیوه نه کاملا کمی و نه کاملا کیفی در نظر گرفته می‌شود. نمونه‌گیری در این شیوه نه به صورت تصادفی بلکه به صورت هدفمند و در ابعاد کوچک صورت می‌گیرد (ویژگی‌هایی که آن را به یک پژوهش کیفی نزدیک‌تر می‌سازد) و از سوی دیگر تحلیل نتایج از طریق تحلیل عاملی و به صورت کاملا کمی خواهد بود.

کارگاه روش تحقیق Q، به طور کلی از ۵ مرحله‌ تشکیل شده است:

  • در مرحله‌ی اول، مطالعات کتابخانه‌ای و بررسی نظریات و پیشینه‌ی پژوهش مورد توجه قرار می‌گیرد. در نتیجه‌ی این مرحله چارچوب و فرآیند پژوهش طراحی شده و جامعه‌آماری مورد بررسی به صورت هدفمند انتخاب می‌شود.
  • در مرحله‌ی دوم مصاحبه و گردآوری اسناد صورت گرفته و فضای گفتمان با استفاده از این نتایج حاصل از این دو مرحله شکل می‌گیرد.
  • فضای گفتمان حاصل در مرحله‌ی سوم مورد بررسی دقیق و موشکافانه قرار گرفته و تعدادی از عبارات به عنوان نمونه Q انتخاب می‌شوند. انتخاب تعداد عبارات با توجه به نوع پژوهش می‌تواند متفاوت باشد. معمولا بین ۵۰ تا ۷۰ عبارت انتخاب می‌شوند اما دانر انتخاب بین ۲۰ تا ۶۰ عبارت را مناسب‌تر می‌داند. توماس و مک کئون دامنه‌ی گسترده‌تری تعریف کرده و انتخاب ۳۰ تا ۱۰۰ عبارت را پیشنهاد می‌کنند.
  • مرحله‌ی چهارم مرحله‌ی گردآوری داده‌هاست. در این مرحله عبارات انتخابی در قالب دسته‌های Q یا Q decks توسط مشارکت‌کنندگان طبقه‌بندی خواهند شد.
  • در نهایت، در مرحله‌ی پنجم ویژگی کمی این پژوهش خود را به صورت تحلیل آماری داده‌های مورد استفاده نشان می‌دهد. این مرحله به کمک نرم‌افزارهای آماری و به روش تحلیل آماری صورت می‌گیرد.

 

سؤالات متداول

نیازی به هیچ پیش زمینه و دانشی نیست. پس از صحبت با مشاوران دوره اگر پیش نیازی لازم باشد به شما تقدیم می‌شود.

تمامی دوره‌ها به صورت حضوری در تهران برگزار می‌گردد و دوستان شهرستانی می‌توانند در کلاس‌های آنلاین شرکت کنند و یا بسته آموزشی تهیه نمایند.

شرکت‌کنندگان در تمامی دوره‌ها می‌توانند تمامی این اطلاعات را در خاطر بسپارند ولی بهتر است یادداشت برداری و مرور مطالب حداکثر تا یکماه انجام شود.

سطح مطالب از پایه شروع می‌شود و به مطالب پیشرفته خاتمه می‌یابد.

سرفصل‌های دوره

  • آشنایی با SPSS
  • ایجاد پروژه و داده گذاری
  • ارتباط دهی بین عناصر جداول
  • اعمال تکنیک های Q
  • برسی نتایج گوناگون

برنامه کلاس‌ها

برنامه کلاس عمومی
کدتاریخ و زمان برگزاریهزینه (تومان)
دوره حضوریکاربر عزیز، لطفاً جهت اطلاع از زمان دقیق این دوره با مرکز آموزشی تماس بگیرید.150,000
دوره آنلاینکاربر عزیز، لطفاً جهت اطلاع از زمان دقیق این دوره با مرکز آموزشی تماس بگیرید.150,000

مدارک

دوره‌های مرتبط

قيمت خصوصی امتیاز: 0 از 0 رای

0

  • 1 هفته, 3 روزها
1 دیدگاه
1 دانشجو

سوابق تحصیلی کارشناسی ریاضی کاربردی دانشگاه علم و صنعت کارشناسی ارشد اقتصاد (توسعه اقتصادی و برنامه ریزی) دانشگاه آزاد اسلامی کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی (سیاست های تحقیق و توسعه) دانشگاه آزاد اسلامی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع (مدیریت سیستم و بهره وری) دانشگاه آزاد اسلامی دکترای مدیریت تکنولوژی (سیاست های تحقیق و توسعه) دانشگاه آزاد اسلامی سوابق آموزشی مدرس دانشگاه علمی کاربردی و موسسات آموزشی سابقه 17 سال تدریس در سازمانها و شرکت ها مدرس نرم افزارهای آماری کمی از جمله : AMOS ، Smart PLS ، LISREL، SPSS ، اقتصادسنجی و Stata

تبلیغات

پکیج آمادگی آزمون زبان EPT
طراحی شده توسط حمید صالحی